Hösten gör att ytterrocken åker fram

Ytterrocken har plockats fram

Nu är vi i mitten av oktober och det börjar bli riktigt kallt med temparaturer under 10 grader. Då passar stilrena långa rockar utmärkt! Gärna med en färgglad halsduk knuten runt halsen. Har du höstgarderoben klar?

Hösten är den tid på året då du kan klä dig lite med finess och stil, med flera plagg på plagg utan att det blir för varmt eller besvärligt. Material som är populära är tweed, manchester och flanell som alla smälter in i höstens färger och håller dig varm. Ulltyg med mönster är också någt som funkar riktigt bra på Stockholms gator. Materialet andas även när graderna hoppar mellan kallt och varmt.

Välj med fördel en enkelknäppt ytterrock från H&M, Zara eller Massimo Dutti. Där får du värde för pengarna och rocken håller normalt i flera år. Vill du ha något mer exklusivt tyg så besöker du de mer lyxiga varumärkena.

Detaljer gör stilen

För att sätta pricken över i:et så kan man sätta en snygg bröstnäsduk i ytterrockens ficka. Du kan också ha en orange, lila eller turkos halsduk med mönster för att bryta av de svarta, gråa eller bruna färgerna. Kom ihåg att rätt skor är viktigt, använd gärna läderskor i brunt eller svart. Etikettboken säger egentligen att man bara ska ha bruna skor efter kl 18.00 på kvällen, men få håller dessa regler i dag.

En annan detalj är att bära slips under ytterrocken. Det blir otroligt snyggt med en röd slipps under rocken. Du ser ut att ha glöd och engagemang!

För att sammanfatta de bästa detaljer för herrar:

  • Slips
  • Skorna
  • Bröstnäsduk